ຜັກ
ຜັກ ແມ່ນພືດທີ່ຄົນເຮົາເອົາສ່ວນໃດສ່ວນໜຶ່ງຂອງມັນມາກິນເຊັ່ນ : ໝາກ, ໃບ, ຮາກ, ດອກ ຫຼື ລຳຕົ້ນມາປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານຫຼືກິນສົດໆກໍ່ໃດ້,ເຊິ່ງບໍ່ນັບລວມໝາກໄມ້, ໝາກຖົ່ວ, ແລະເຄື່ອງເທດ. ແຕ່ເຫັດ ໃນທາງຊີວະວິທະຍາຈັດເປັນພວກເຫັດຣາ ແມ່ນນັບລວມເປັນຜັກນຳ.
ຫຼາຍບ້ານຫຼາຍເຮືອນມັກຈະປູກຜັກໄວ້ເພື່ອກິນພາຍໃນຄົວເຮືອນ ເອີ້ນວ່າຜັກສວນຄົວ ຫຼື ບາງເທື່ອກໍ່ເພື່ອເປັນໄມ້ປະດັບ, ໃຊ້ພື້ນທີ່ໃນການປູກບໍ່ຫຼາຍ. ພືດຜັກສ່ວນຫຼາຍແມ່ນພືດທີ່ມີອາຍຸສັ້ນ, ແຕ່ຜັກບາງຊະນິດອາດມີອາຍຸຫຼາຍກວ່າ 1 ປີ.
ຜັກອຸດົມໄປດ້ວຍໃຍອາຫານແລະວິຕາມິນຫຼາຍຊະນິດທີ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ, ດັ່ງນັ້ນຄົນຈຶ່ງນິຍົມກິນຜັກ
ປະໂຫຍດຂອງຜັກນອກຈາກຈະສະໜອງໃຍອາຫານແລະວິຕາມິນທີ່ຈຳເປັນຕໍ່ຮ່າງກາຍແລ້ວ ມັນຍັງຊ່ວຍເພີ່ມລົດຊາດອາຫານໃຫ້ຫຼາກຫຼາຍອອກໄປ, ຊ່ວຍດັບກິ່ນຄາວແລະເພີ່ມກິ່ນຫອມຂອງຊີ້ນ, ປາ...ໃຫ້ເມນູອາຫານຂອງເຮົາ
ໃຍອາຫານທີ່ມີຢູ່ໃນຜັກ ຈະຊ່ວຍດູດຊຶມໃຂມັນໃນອາຫານ, ດູດເອົາທາດນ້ຳຕານ ແລະຊ່ວຍເລື້ອງລະບົບຂັບຖ່າຍ...
ຜັກກໍ່ເປັນພືດເສດຖະກິດທີ່ສຳຄັນ, ຍ້ອນຜັກເປັນພືດອາຍຸສັ້ນ, ໃຊ້ເວລາໃນການປູກພຽງແຕ່ 1-2 ເດືອນກໍ່ສາມາດເກັບກ່ຽວໃດ້ ດັ່ງນັ້ນໃນປີໜຶ່ງຂຶ່ງສາມາດປູກໃດ້ຫຼາຍລະດູ, ລາຄາຜັກກໍ່ສູງສາມາດແກ້ໃຂເສດຖະກິດຄອບຄົວໃດ້
https://www.facebook.com/sps.kpd
http://sipaseuth.blogspot.com
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น